Geokätsäilyä 1 – eräs hauskimpia tapoja ulkoilla

12.11.2011 - 20:44 / spiritworld.


Jari harrastaa geokätköilyä. Olin kuullut tästä jutusta joskus vuosia sitten mutta unohtanut. Jännää, että Hagenbergissakin on yksi kätkö ihan kampuksen sisäpihalla. Kyseessä oli sellainen tavarakätkö, jollaisiksi luulin kaikki geokätköt. Selvisi että kätköjä on kaiken kokoista ja löytämisen vaikuesaste vaihtelee 5-asteikolla ja samon maaston hankaluus yms seikat. Että kätköjä löytyy kaikenlaisille etsijöille. Haasteet eivät lopu niin kaun kun on muita kätköilijöitä. Useimmat löytämämme kätköt ovat olleet mikrokätköjä,yleensä filmirullapurkki, jossa vain pieni lokikirja.

 

Billa on isompi ruokakauppa Pregartenissa. Sinne kävelee rennosti 20 min. Ainiin, Billa on lähin kauppa, josta saa jauhelihaa, jos haluaa tehdä edes jotain kunnollista liharuokaa. Jo Softwareparkista tihkutti hieman vettä mutta päästyämme jäljille Pregartenissa satoi jo ihan kunnolla ja ilta saapui nopeasti. Olikos sateenvarjo, no tietenkin, mutta kotona. Toinen kätkö löytyi läheltä Freuendorf ja oli suhteellisen helpossa paikassa sekin. Siinä mielessä suhteellisen, että vain vähän enemmän kätköilyä harrastanut osaa etsiä oikeasta paikasta. Kolmas kätkö oli jossain Bruckmühlin alueella. Kävelimme ensin Pregartenin juna-aseman ohi jonnekin sillalle. Tajusimme että meidän täytyy kiertää takaisin koska kätkö oli todenäköisesti sillan alla olevassa maastossa. Oli yö, satoi vettä ja valaistus teki kaikesta todella vaikuttavan näköistä. Timon blogissa on pari hienoa kuvaa paikoista. Lähinnä kannattaa katsoa tuon synkän lenkkipolun kuva. Noh se vaikuttavampi kun itse oli siellä.

 

 

Eli saldona kolme löydettyä kätköä ja vähän ympäristötietoa. Palasimme tuonne viimeiseen paikkaan tänään vielä kerran, mutta se onkin toinen tarina.

 

Kategoria: FH-Hagenberg.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus