Der Ausflug

18.10.2011 - 21:16 / spiritworld.


Parin viikon hiljaiselon jälkeen tapahtuu: ekskursio! Buddyt olivat kyselleet jo ensimmäisellä viikolal kiinnostusta lähteä jokin viikonloppu bussireissulle Halstattiin. Päiväksi oli valittu sunnuntai 16.10 ja lähtö oli aamulla koulun edestä klo 8.00. Useimmat vaihtarit olivat iloisia kuin lapset joille annettiin tikkari. Ymmärtäähän sen jos mitään ei tapahdu ja yhtäkkiä lähdetään porukalla Hagenbergin ulkopuolelle. Matka kustansi huikeat 10e. Sisälsi bussimatkan ja liput minne ikinä sitten menisimme…

 

 

Tarkoituksena oli mennä ensin Halstattin pikkukaupunkiin vuorten keskellä ja sitten jatkaa Dachsteinin jääluoliin. Matkalla otettiin varmaan fantastiljoona digikuvaa. Lukemattomia jäniksenkorvia ja voitonmerkkejä näytettiin. Tuhansia kuvauksellisia asentoja otettiin.

Ensiksi menime paikallisen kirkon pihalle. En osaa tarkemmin selittää koska buddyt eivät kummemin aina kertoneet mihin ollaan menossa. Kuitenkin menimme katsomaan huonetta jossa oli ihmisten pääkalloja, joihin oli maalattu henkilön nimi. Oman pään olisi saanut näytille tekemällä testamentin asiasta kirkolle.

 

Sitten kävimme syömässä jossain ravintolassa. Menimme ravintolaan sisälle mutta pitäjä pyysi siirtymään ulos terassille syömään, koska paistoi aurinko. En ole ihan varma. Oikeastaan ulkona oli mukavampi syödä. Tilasin Wiener Snitzelin perunoilla ja salaatilla (koska, valitettavasti, heillä ei ollut tarjolla pizzaa eikä hampurilaisia) ja Edelweiss Dunkelin. Istuin ”suomalaisten pöydässä” Timon ja Jarin kanssa.

Jostain syystä koko ajan ympärillä pyöri ampiaisia ja yksi vielä ymmärsi lentää tuoppiin…

Dachsteinin jääluolat olivat noin 1300m korkeudella vuorilla ja menimme sinne vaijerihissillä. Opas kierrätti noin kilometrin pituisen reitin. Luolissa oli kuulemma 30 000 kuutiota jäätä. Lämpötilat luolissa oli suurin piirtein 5-astetta ja välillä alle nollan.  Luolien jälkeen jatkoimme vielä toisella hissillä 2100m korkeuteen ja kävelimme Five Fingeriin. Five finger on vuorenkielekkellä oleva viisilaiturinen parveke, joka näyttää kädeltä. Ja mainitsinko jo valokuvausintoiset ihmiset? 5 Finger on ihan heitä varten.

Kello viisi illalla menevät viimeiset vaijerihissit takaisin vuoren juurelle. Mietin, että mitähän sitten jos vahingossa jäisi vuorelle? Käveleminen alas ei oikein innosta, mutta mitäs muutakaan? Palasimme kotiin Hagenbergiin joskus kahdeksan maissa. Kaikki nukkuivat koko matkan.

Illalla päätettiin vielä pelata/katsoa parit MacGyverit Metropolian miesten kanssa.

Ps. Keittiöön oli ilmestynyt kaksin kappalein miniuuneja. Uusi toivo mahdollisuudesta valmistaa ranskalaisia, pizzaa ja makaronilaatikkoa heräsi. Ja toinen uuni oli sattumalta Johnnyn. Ehdotin että hän voisi ihan hyvin pitää sitä huoneessakin.

 

Kategoria: FH-Hagenberg.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus