Yes, please do!

30.01.2012 - 4:48 / spiritworld.


Tuo oppikirja tilattiin KV-toimiston kautta joukkotilauksella, niin saatiin halvemmalla. En tiedä oikeaa hintaa, mutta maksoin  13,80e. Mukana tuli kuuntelu-CD, jota en vieläkään ole ottanut edes kirjan taskusta ulos. Kirja piti hakea kirjastosta. Kirjastonhoitaja antoi mulle jonkun toisen nimellä sen kirjan (huomasin vasta kotona ja en sitten muistanut käydä kertomassa virheestä). Myöhemmin tuli sähköpostiin viesti, että kirjani odottaa vieläkin kirjastossa, vaikka olin hakenut sen! No tästähän oli myös aiheutunut vaikeuksia sille tyypille, jonka nimellä sain kirjan. Koska tavallaanhan sen nimellä kirja oli jo haettu ja kun se oli mennyt hakemaan niin sitä kirjaa ei tietenkään ollut siellä. Sen sijaan minun nimellä oli kirja, mutta eihän ne sitä tajunneet antaa 😛

 

Käytiin kehittyneempien harrastajien tasoista C++ – tietoa käytiin läpi pintaa raapaisten ja nopeasti. Mietin siinä, että jos tämä olisi ensimmäinen C++-kurssini, niin ois kyllä iso kyynel vierähtänyt kulmaan. Luennot kestivät 4h kappale jaettuna 2h teoriaa ja 2h käytännön harjoittelua. Luentoja oli 6 kpl.

 

Jos painat ”Kyllä” ohjelma lähtee käyntiin (Tätähän minä vähän niinq halusin). Jos painat ”Ei” niin tiedostoa ei tallenneta (en tiedä, en ole koskaan tarvinnut kokeilla tuota) ja ohjelma ajetaan (hyöty?).  ”Cancel” ilmiselvästi peruuttaa  toiminnon.

Jotta nyt vielä selvennettäisiin tuo otsikko, niin lentävä lause ”Yes, please do!” tulee tästä AVGN – videosta, kohtaus 6:36 – 7:05. Luulen että samaistut tilanteen turhauttavuuteen heti.

 

Jotenkin tuntui että pelkän esimerkkikoodin buildaaminen onnistuneesti bada IDEssä on iso saavutus, saatikka sitten minkään oman koodaaminen. Pienikin muutos saattoi hajottaa ohjelman ja aloittelijana et tiennyt missä vika. Jos kus virheilmoitus on ihan outo ja joskus ohjelma vain kaatuu mitään ilmoittelematta. Nyt monen yrityksen ja erehdyksen ja miljoonan googlauksen jälkeen alkaa homma selkiytymään, muttei se edelleenkään helppoa ole. Bada mainostaa hyvällä dokumentoinnillaan, mutta enpä nyt sanoisi.

Kovasti tuossa appsin kehityksessä tunnutaan muistuttavan sellaisesta seikasta kuin ”muistakaa vaihtaa se splash screen ja ohjelman ikoni ennen app storeen lähettämistä tai muuten se ohjelma hylätään ihan heti ja yleisin hylkäyssyy on just toi default splash screenin jättäminen siihen” No voi jumalauta ketä kiinnostaa jokin splash screen? Panostaisivat noihin tärkeimpiin asioihin, kuten tutoriaaleihin!

dive into bada. dive into shitstorm!

Kategoria: FH-Hagenberg.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus