Xna game presentation

25.11.2011 - 20:52 / spiritworld.


Timolla ja Jarilla on Projekt 4 – niminen kurssi, josta en saanut jo pelkän nimen takia mitään selkoa, kun kurssikuvauskin taisi puuttua esittelyvihkosta. Kuitenkin, kurssi oli ilmeisesti vapaamuotoinen ohjelmistoprojektikurssi, jossa sai toteuttaa valitsemansa ohjelman. Metropolitanin miehet valitsivat 2d-luolalentely spaceshooterin työkseen. Pelin nimeksi tuli Gegenschein ja muuta en kerrokaan, koska paremman kuvauksen saat kun luet sen täältä. Kuten kerroin niin itsellänikin on vastaavanlainen kurssi: Mobile Games, jossa saa ohjelmoida oman pelin. Joten ollaan useamman kerran viikossa päivitelty mitä on taas saatu aikaan. Itse koodailen C# ja Timo ja Jari Javaa. Melko identtiset kielet, mutta erojakin löytyy.

 

Oman projektini deadline meni eilen umpeen ja palautin melko valmiin prototyypin pelistä Strength, joka pyörii kaikilla Microsoftin laitteilla… Windowsin lisäksi Xboxilla (ei testattu) ja Windows Phone 7:lla (ainakin emulaattori pyörittää hyvin, oikeaa pühelintä en ole saanut kokeiltua). Viikko sitten oli tosiaan esittelytilaisuus, jossa kaikki kurssilaiset pitivät noin 15 minuutin luennon pelistään ja näyttivät live demon.

 

 

En sitten kysynyt millainen esittelyhuone on, kun ajattelin että tietysti siellä on ainakin yksi tietokone, josta powerpointin voi pyöräyttää. No eipä ollut. Onneksi Jari & TimoPiippo kävi feattaamassa edellisenä iltana mitä Öiset Työt olivat tuottaneet .. hu huh mitäminäselitän….? Kuitenkin otin aamulla sen takia läppärin mukaan siltä varalta, että luokassa ei ole koneita tai projekti ei käynnisty muuten vaan. Ilmeisesti olikin itsestäänselvyys, että kaikki ottavat läppärin ja sitten aina kytkevät sen videotykkiin. Olen käynyt murto-osassa yliopiston luokista, niin ei voi tietää.

 

Pingu deathissa tuli mieleen ensin Lemmings mutta paljastuikin hyvin yksinkertaistetuksi versioksi siitä. Pingviinit kävelevät kuin sopulit kalliolta alas ja pelaajan pitää viskoa niitä takaisin. Pinguja tulee lopulta enemmän ja enemmän.

Toinen esitys oli Farmer VS Aliens. Ulkoavaruuden oliot tahtoivat kaapata maanviljelijän lehmät, joka taas puolustautui katapultilla. Pelissä oli vielä kehitettävää, koska vetosäde ei ollut paikoillaan. Se toimi kyllä ihan oikein ja lehmät temmattiin ylös kuin Seitsemännen päivän adventistit. Lehmät oli todella hauskasti animoitu!

Yoshi pelissä piti viskoa pallolla noita Super Marion ”pöllöjä” (en muista mitä ne on) ennenkuin ne tuhoaisiva Yoshin munan. … niin.

 

Tank War’kin oli vielä aikalailla kesken: kehittäjät sanoivat, että pelissä pitäisi olla tuhoutuva ja epätasainen maasto ja jotain muuta säätöä. Ammukset lensivät hyvin kaaressa ja osuessaan tekivät tuhoa. Perus tykkipeli siis.

 

 

Ihan viimeisenä oli Mosquito killer. Ainoa Augmented reality – peli ja joka käytti edes kolmatta ulottuvuutta. Pelissä voit tappaa itikoita ympäri huonetta, kun tähtäät niihin. Tässä vaiheessa ei tarvinnut vielä itse ampua, kunhan ristikko osui itikkaan. Vaikutti ehkä kaikkein kunnianhimoisimmalta peliltä. Tähän oli sentään käytetty XNAn lisäksi Silverlightia ja 3d-ympäristöön tarvittavia matriiseja ja mitä lie. Paljon pitää opiskella ylimääräistä. Kolmas ulottuvuus tuo tuplasti lisää työtä.

 

 

Esitysten välissä pidettiin tauko, jolloin keräsin rohkeuteni ja päätin mennä esittämään oman pelini heti tauon päätyttyä. En muistanukaan, mutta kurssin alussa opettaja sanoi, että valmiit pelit voitaisiin julkaista Microsoftin App Hubilla. Windows Phonelle kun ei ole vielä kovinkaan paljon pelejä ja tekijöitä vissiin tarvittaisiin lisää. Työnsin sellaisen ajatuksen pois heti aluksi, koska en arvellut tekeväni mitään niin erikoista. Mosquito killerin ohella pelini oli yksi valmiimmista kokonaisuuksista ja opettaja ainakin tykästyi siihen. Hän lupautui auttamaan loppukehityksessä joulun jälkeen, jotta peli saataisiin julkaisukuntoon.

EDIT: Tein tänään pelille kotisivut

Kategoria: FH-Hagenberg.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus