Palikoita ja pintoja

14.10.2011 - 19:15 / spiritworld.


Grüsz Gott!

Kurssit ovat lähteneet hyvin käyntiin. Rutiini ehti jo muodostua ja sen huomaa siitä kun, torstaina kuvittelee olevansa vielä tiistaissa.  Mobile games – kurssi, jota käyn enimmäkseen ajasta, koostuu aamuisin parista tunnista teoriaa ja iltapäivällä käytäntöä. Opettelemme tässä vaiheessa OpenGL:n perusteita Java-kielellä ja ensimmäinen harjoitus sisälsi tekstuurien käyttöä, blendausta ja valaistusta. Luennoitsija oli koodannut harjoitustutoriaalin, jossa suurin osa koodista oli jo valmis, mutta siitä oli poistettu parisenkymmentä tärkeää toiminnallisuutta, jotka piti sitten itse koodata. Lopputulos oli teksturoitu kuutio, johon sai muutettua pari säätöä, jolloin se oli läpinäkyvä, tai ilman valaistusta tai eri filtterillä.

Aluksi olin aika pihalla, koska voitte kuvitella kun annetaan valmis koodikasa, josta pitäisi ymmärtää ”The  Big Picture”, ja OpenGL:stä ei ole mitään tietoa. Javaakaan en ole ehtinyt opetella, mutta onneksi se on niin lähellä C/C++, että sen kanssa ei tule ongelmia. Luennoitsija on mukava (eikä tarvitse teititellä, nimeltään Florian) ja neuvoi aina tarvittaessa. Sain sitten lopulta parin päivän yrittämisellä ja materiaalien lukemisella ohjelman toimimaan. Seuraavat kaksi tutoriaalia on jo menossa ja niissä oli aiheena animointi ja 1st person liikkuminen 3d-skyboxissa. Alkaa pikkuhiljaa OpenGL avautumaan (pun intended).

Valmis ohjelma pyörii Android-alustalla ja näkyy yllä emulaattorilla, koska en omista Android-puhelinta. Näyttäisi siltä, että kaikilla muilla sellainen olisi. Harmittaa nyt, kun ostin tavallisen kosketusnäyttöllisen, kun olisin pistäny tuplasti enemmän rahaa, olisin saanut vastaavan Androidilla. Ensi viikolla saan ehkä sellaisen lainaan koululta, niin voin kokeilla miten kolmas tutoriaali pyörii siinä. Harjoituksessa käytetään stencil bufferia (ruudun reunojen ylimenevä objekti jätetään piirtämättä), jota ei emulaattori-androidilta löydy. Ja emulaattori on muutenkin aika hidas käyttää…

Tschüs!

EDIT: Viimeisimmällä luennolla Florian näytti vielä muutamia 3d-engine demoja ja sun muuta. Mielenkiintoisin oli tämä: http://www.youtube.com/watch?v=00gAbgBu8R4

Olenkin aina miettinyt: Kuinka edistyneeksi 3d-grafiikkatekniikka voi enää mennä?

 

 

Kategoria: FH-Hagenberg.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus