Perjantaina aukee ovet

10.10.2011 - 17:01 / spiritworld.


Toisen viikon perjantaina sain vihdoin Sparkassen pankkikortin. Onneksi, koska viikonlopun pankit olisivat kiinni ja pitäisi nostaa rahaa joko sillä tai suomalaisella Visa electronilla. Itävallassa näköjään käteinen on valttia ja kaupoissa ei kelpaa muut kuin se ja luottokortit. Jollaista en omista. Jännää kylläkin, automaatti sylki pyytämäni kahdeksankymppiä kymmenen euron seteleinä. Suomessa erikoisuus, täällä tavallisuus. Samoin kuin käteisen suosiminen, kun Suomessa esim. S-ryhmä suorastaan kannustaa ihmisiä maksamaan kortilla.

Muuten aika mukava säätilan vaihdos. Viikolla oli keskilämpö jotain 22C niin perjantaina se tipahti 10C:een ja satoi vettä.

 

 

Kämppis käy viikonloppuisin kotona ja samoin tekevät varmaan kaikki itävaltalaisopiskelijat. Jäljelle jää vaihtarit ja mihinkäs täältä lähtisit? Ainakaan vielä en lähde seikkailemaan Hagenbergia kauemmas. Outoa, kun oli ihan hiljainen viikonloppu. Sen sijaan viikolla jotain porukkaa juo kaljaa klo 16 alkaen ja koska käytävillä kaikuu niin helvetisti, niin puhe kuuluu selvänä metelinä huoneeseen. Ainiin, siitä puheen ollen… Sen lisäksi että olut on kolme-neljä kertaa halvempaa, niin sitä jaellaan ihan ilmaiseksikin. Tiistaina oli klo 19 alkaen uusille opiskelijoille tarkoitettu tervetulo- ja infotilaisuutta. Tilaisuus kesti noin puolitoista tuntia ja oli kokonaan saksaksi 😀 Sen jälkeen oli oluttarjoilua Loungeriessa (hyvin paljon yhteneväisyyksiä YO-talon Kellariin). Siellä oli myös keskiviikkona bileet ja kumpanakin iltana oli jaossa ilmaista olutta niin paljon kuin sitä nyt riitti. Olisiko jotain 100 litra. Whadduuup?!

 

Linzin ja Halstattin koko päivän kestävä reissu onkin seuraavana viikonloppuna 16. päivä.

Kategoria: FH-Hagenberg.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus