Takaisin koulun penkille

7.10.2011 - 20:46 / spiritworld.


Kurssit alkoivat viimeinkin. Ja kämppiskin ilmestyi, 19-vuotias itävaltalainen nimeltään Joachim. Tosi mukava tyyppi. Tiistaina oli ensimmäinen Digital Imaging – kurssin luento, jota pitää Prof. Wilhelm Burger. Kyseessä on siis kuvien prosessointia ja  kun itse käyttää Photoshoppia niin aihe on erittäin mielenkiintoinen. Photoshophan on valmis ohjelmisto, jolla tehdään kuvankäsittelyä, mutta tällä kurssilla tulemme itse ohjelmoimaan javalla kuvafilttereitä ja käytössä on ImageJ – niminen pienikokoinen ohjelma, johon voi tuoda sitten noita omia plugineja ja pyöräyttää käyntiin. Viikossa on yksi teorialuento ja käytännön labratunti. Labrassa tahti oli aika nopea eikä meinannut pysyä kärryillä ohjelmien asennusvaiheessa. Kotona taas kun asentelin samat ohjelmat uudelleen niin siinä hujahtikin kaksi iltaa säätäessä ImageJn, Eclipse IDEn ja Java developer kittien kanssa ennenkuin pääsin tekemään harjoitustehtäviä.

Keskiviikko on ihan täynnä. Mobile games-luento klo 8.50-11.05 (täällä tuntijaksotus on vähän erikoinen), 10.30-12.05 alkaakin jo Digital imaging labra, ja Mobile games jatkuu 13.05-14.35, tai jotain sinnepäin. Siis 6 tuntia putkeen ilman pidempiä taukoja ja joudun lähtemään aikaisemmin ekalta luennolta. Nuo kaksi kurssia on tietysti ne kiinnostavimmat. Otin myös saksan alkeiskurssin, joka onkin jo torstaina (klo 18-20). Security in wlan networks sekä Bada-ohjelmointikurssi alkavat myöhemmin. Aikalailla pelkkää ohjelmointia.

Täällä ja ilmeisesti Suomenkin AMK:ssa aloitetaan ohjelmoimaan Javalla ja C/C++ tulee myöhemmin, kun LUT:ssa se on juuri toisin päin. Mobile games kurssilla opetellaan OpenGL:ää ja Java-ohjelmointia Android-laitteille. Kurssin lopussa pitää ohjelmoida jokin simppeli peli.Olen muuten ainoa ulkkari kurssilla joten se pidetään englanniksi. He he. Toisilla suomalaisilla oli yllätyksiä parilla kurssilla jotka piti olla englanniksi. Eräskin professori ei ollut valmistautunut ollenkaan: kalvot olivat saksaa ja eka luento meni valituksista huolimatta saksaksi. Onneksi seuraavalle luennolle oli tulossa jo englantia. Tosin aika outo tapaus.

Tällä hetkellä yritän sentaa Android SDK:ta ja muita tarvittavia plugineja Eclipseen. Alkaa pikku hiljaa riepomaan: sen lisäksi ettei mikään asentamisen jälkeen tunnu toimivan suoraan niin Windowsin UAC estää joissain asennuksissa kansioiden luomisen, käytännössä asentaminen tyssää siihen. Käänsin sen pois päältä sitten.

Kategoria: FH-Hagenberg.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus