Maailman paras kolmiovoileipä

1.10.2011 - 1:33 / spiritworld.


Päivä jota olen odottanut koko kesän: 27.9. Lähtisin Erasmus-vaihtoon  Itävaltaan ainakin neljäksi kuukaudeksi Upper-Austria University of Applied Science Hagenbergissa. Otin viimeisen junan Tikkurilaan myöhään illalla ja siitä bussi n:o 61 vei minut Helsinki-Vantaan lentokentän terminaali 2:en eteen. Olin varannut liput Airberlinin lennolle jo kesän alussa. Suoria lentoja ei ollut, joten minulla olis koneenvaihto Tegel-Berliinin kentällä Saksassa. Lento lähtisi aamulla klo 6:40, joten nukuin yön lentokentällä. On se vaan niin mukavaa.

Lentolipun hintaan taisi kuulua kahvitarjoilu joten sain kahvin ja suklaamuffinin ensimmäisellä lennolla. Tegelin kentältä lähti toinen kone jota lensi Niki, jokin Airberlinin yhteistyöyhtiö tai jotain. Sielläkin tarjosivat kahvia ja   kananmuna-pekoni-täytteisiä kolmiovoileipiä. Edellisestä kunnon ruoasta oli aikaa jo melkein 18 tuntia ja Hki-Vantaan lentokentällä söin yhden eväsleivän.

Saavuin Linz Blue Danube lentokentälle klo 10:10 paikallista aikaa ja matkatavarat löytyivät helposti. Vaikka lento olikin kahdessa pätkässä, lentoyhtiö huolehtii ruumaan menevät matkatavarat lentokoneenvaihdon välissä. Buddyni sijainen Christian oli vastassa auton kanssa joten lopumatka sujui myös helposti. Muuten olisi pitänyt mennä junalla Linziin asti ja siitä Shuttlebussissa Hagenbergiin.

Menimme suoraan asuntolalle, joka on samassa pihapiirissä kuin itse koulukin. Täyttelin muutamat paperit ja sain avaimen. Asunnossa on jaettu makuuhuone kahdella sängyllä, eteinen ja wc-suihku. Asunto oli täysin kalustettu, vuodevaatteet löytyi ja siivooja kävisi kerran viikossa siivoamassa ja kahdessa vaihtamassa lakanat. Vessapaperiakaan ei ilmeisesti tarvitse sitten ostella. Kämppistä ei näkynyt mutta irtoanainen verkkokaapeli ja pöytälamppu kertoivat sellaisen olemassaolosta. Täällä näkyisi kaapelitvkin, mutten sellaista taida hankkia.

Keittiö on samassa kerroksessa käytävän päädyssä. Helloissa ei ollut uuneja joten sain unohtaa ranskalaisten ja pizzanpaiston. Kuivauskaappejakaan ei ole, tosin se onkin suomalainen keksintö. Jokaisella on oma lukittava kaappi keittiötavaroille yms sekä jääkaapissa lukollinen pieni lokero. Joku oli tuonut minipakastimen ja kirjoittanut päälle ”Yläosan varaan omaan käyttöön, alatasoa saa käyttää muutkin.” Mukavaa.

Alakerroksessa löytyy musiikkitilat sekä pesula, jonka koneet toimivat muutamalla eurolla kerta

Sitten kävimme Christianin kanssa vielä International Officessa tapaamassa kv-päällikköä. Tarvitsin opiskelijanumeron, jotta saisin netin toimimaan. Lisäksi piti käydä tiedeosastoni sihteerin luona (minut oli sijoitettu Mobile Computing osastolle) allekirjoittamassa iso kasa eri papereita. Ja sain student id cardin.

Sitten kun kaikki paperiasiat oli hoidettu päätin lähteä etsimään pankkia ja avaamaan tiliä mutta oli keskiviikko ja klo 12 pankit olivat mennet jo kiinni. Mikä itseasiassa oli hyvä asia, kuten seuraavana päivänä kävi ilmi. Kun kerran olin jo kävelemässä niin kävin ostamassa ruokaa Unimarkt-nimisestä kaupasta. Ja olutta tietysti, parhaimmillaan hintaan 0.39e / 0.5l.

 

 

Kategoria: FH-Hagenberg.



Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus